Weedseeker is een merk van
Weedseeker

Homburg introduceert: Water XTR™ CO2-injectiesysteem

Optimalisatie van kwaliteit, efficiency en rendement van spuitvloeistoffen

Water XTR™ CO2-injectiesysteem

Homburg Holland introduceert WaterXTR™ tijdens Agritechnica 2017 (Hal 9 stand D04). Het WaterXTR™ CO2-injectiesysteem behandelt water bedoeld voor spuitvloeistoffen. Enerzijds reguleert en optimaliseert WaterXTR™ de pH-waarde, anderzijds zorgt het hydrodynamica systeem van WaterXTR™ ervoor dat de spuitvloeistof gemagnetiseerd wordt voor een betere bedekking en hechting op het gewas. 

Met WaterXTR™ wordt op een duurzame en praktische manier, door middel van CO2-injectie, de pH-waarde van water geoptimaliseerd naar een pH van 5-7. De hardheid wordt verlaagd en de pH wordt gestabiliseerd. Door het aanzuren van water door CO2-injectie wordt een optimale pH waarde van water gerealiseerd, waarmee een betere oplosbaarheid van aan water toegevoegde gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen wordt bereikt. Daarbij beschermt CO2 de tank, leidingen en doppen tegen de groei en afzetting van schimmels, bacteriën, algen en mineralen.

Hardheid van water
De hardheid van het water heeft grote invloed op gewasbeschermingsmiddelen. De werkzame stof wordt door hard water (calcium en magnesium) geneutraliseerd, waardoor de werking van de dure spuitvloeistoffen teniet kan worden gedaan. Dit is nadelig voor de effectiviteit van gewasbescherming en/of bemesting.

Effect pH-waarde op gewasbescherming
De werking en de efficiëntie van gewasbescherming en bemesting wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de spuitmachine instellingen, werksnelheid, weer, temperatuur en de geschiktheid van het bestrijdingsmiddel voor het beoogde doel. Vaak worden slechte prestaties van gewasbescherming veroorzaakt door de negatieve effecten van een te hoge pH-waarde van water. Water met hogere pH-waarden van 7-10 komen vaker voor dan water met een pH-waarde van <7.0. De werking van alkalische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen wordt belemmerd als deze worden opgelost in water met onopgeloste resten calcium, magnesium, bicarbonaten, ijzer etc. In dit water ontbinden veel middelen versneld. Dit resulteert in een slechtere werking door verlies aan actieve stof. Vooral bij meervoudige menging van middelen is een optimale pH-en dH- waarde van groot belang. Bij gevoelige chemische verbindingen, kan door hydrolyse snel een aanzienlijke afbraak van werkzame stoffen optreden tussen het moment van mengen in de tank en het tijdstip van toepassing.

Met de WaterXTR™ kan op een duurzame en praktische manier, door middel van CO2-injectie, de pH-waarde van water geoptimaliseerd worden naar een pH van 5-7. Een pH-waarde van 5-6 is aanbevolen voor de meeste middelen.

Voordelen WaterXTR™
• Effectief: effectiever dan chemische hulpstoffen
• Goedkoop: goedkoper dan chemische hulpstoffen
• Milieuvriendelijk: WaterXTR™ brengt geen vervuilende elementen in het behandelde water.
• Beheersbaar: CO2 is een stabiele oplossing; daarmee is de pH goed te beheersen
• Veilig: CO2 is een zwak zuur (niet-giftig en niet-corrosief)
• Veilig: toepassing van WaterXTR™ vergt géén specifieke veiligheidsregels of opleiding voor gebruikers
• Gebruiksvriendelijk: WaterXTR™ kan eenvoudig op een HARDI veldspuit of HANDLER fust gemonteerd worden.

Bel voor meer informatie naar Homburg Holland  058 257 1555 of bezoek ons op de Agritechnica (Hal 9, stand D04).

< Terug naar overzicht

Homburg Holland levert de beste en meest geavanceerde precisielandbouwtechniek met name op het gebied van gewasbescherming, grondbewerking en zaaitechniek. Service en customer care zijn de keywords voor Homburg Holland. Homburg Holland is de wereldleider betreffende onderhoud van drainage systemen.

Deel deze pagina via